دوره 7، شماره 4 - ( 10-1401 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 9-5 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.GOUMS.REC.1402.004

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jahani G, Hojjati N. The relationship between coronavirus disease 2019 (COVID-19) vaccines, abnormal uterine bleeding, and hormonal disorders in women of reproductive age: one-center cross-sectional results. jcbr 2023; 7 (4) :5-9
URL: http://jcbr.goums.ac.ir/article-1-414-fa.html
The relationship between coronavirus disease 2019 (COVID-19) vaccines, abnormal uterine bleeding, and hormonal disorders in women of reproductive age: one-center cross-sectional results. Journal of Clinical and Basic Research. 1401; 7 (4) :5-9

URL: http://jcbr.goums.ac.ir/article-1-414-fa.html


چکیده:   (454 مشاهده)
هدف:
تغییر در روند خونریزی پریود در زمینه تغییرات هورمونی می تواند یکی از دلایلی باشد که در دوره واکسیناسیون کرونا گزارش هایی در سراسر جهان در مطالعات مختلف منتشر شد. این مطالعه به منظور بررسی ارتباط بین تزریق واکسن کووید-19 با خونریزی غیرطبیعی رحمی و اختلالات هورمونی در زنان در سنین باروری مراجعه کننده به بیمارستان صیاد شیرازی گرگان در سال 1392 انجام شد.
مواد و روش ها:
این مطالعه به صورت مقطعی بر روی بیماران مراجعه کننده به مرکز زنان و زایمان شهید صیاد شیرازی شهر گرگان انجام شد. روش نمونه گیری به صورت سرشماری ساده انجام شد و اطلاعات 114 زن در سنین باروری که حداقل یک نوبت واکسن کرونا دریافت کرده بودند، با استفاده از پرسشنامه و تجزیه و تحلیل تست های درخواستی و ثبت آن ها جمع آوری و در نرم افزار آماری SPSS 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. از آزمون‌های آماری مجذور کای و t مستقل و ANOVA استفاده شد و سطح معنی‌داری آزمون‌ها در این مطالعه 05/0 در نظر گرفته شد.
نتایج:
در این مطالعه 114 نفر با میانگین سنی 41.12 سال شرایط ورود به مطالعه را داشتند، 27 نفر با الگوهای خونریزی غیرطبیعی قبلی که تغییر واضحی در روند خونریزی داشتند و بقیه با یک سیکل منظم که خونریزی غیرطبیعی رحم داشتند. در مطالعه گنجانده شده است. افراد در این مطالعه از سه نوع واکسن استفاده کردند. AstraZeneca بیشترین عوارض جانبی را داشت و به دنبال آن سینوفارم قرار گرفت، شرکت کنندگان در این مطالعه توانستند وقوع خونریزی غیرطبیعی را در سال اول نشان دهند، اگرچه اکثر افراد در 6 ماه اول شروع کرده بودند. واکسیناسیون کرونا رابطه معنی داری با تغییر در روند خونریزی نشان داده است (049=P). اختلالات انعقادی و PTT بیش از 35 رابطه معنی داری را بین اختلالات با هورمون های خاص و AUB نشان نداد (269/0=P)، اگرچه وجود اختلالات هورمونی با حضور AUB، علیرغم افزایش PTT، با AUB ارتباط معنی داری داشت. P=0.011)
نتیجه گیری:
نتایج این مطالعه حاکی از ارتباط معنی دار بین تزریق واکسن و بروز خونریزی غیرطبیعی رحمی بدون توجه به اختلالات هورمونی و اختلالات انعقادی است که احتمال وقوع آن در بازه زمانی وسیع تری (6 ماه یا بیشتر) و همچنین قابل انتظار بودن این عوارض برای افرادی که واکسن را دریافت کرده اند، برای کارکنان مراقبت های بهداشتی، از سوی دیگر تلاش برای اصلاح و جلوگیری از عوارض بیشتر است. اگرچه انواع واکسن ها می توانند اثرات متفاوتی را برای متقاضیان ایجاد کنند، اما اثرات طولانی مدت این واکسن ها به ویژه در زنان با احتمال تغییرات هورمونی و خونریزی غیرطبیعی باید مورد توجه قرار گیرد و استفاده از واکسن های کم عارضه توصیه می شود.
متن کامل [PDF 578 kb]   (128 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: زنان و زایمان

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Journal of Clinical and Basic Research می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Clinical and Basic Research

Designed & Developed by : Yektaweb

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).