دوره 7، شماره 4 - ( 10-1401 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 27-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.GOUMS.REC.1399.344

XML English Abstract Print


چکیده:   (446 مشاهده)
خلاصه:
زمینه و هدف: مصرف بیش از حد غذاهای پرکالری نه تنها باعث چاقی و اختلالات متابولیک می شود، بلکه برخی از فعالیت های سیستم عصبی مانند فرآیندهای شناختی را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر رژیم غذایی کافه تریا از پس از شیرگیری تا نوجوانی بر عملکرد شناختی موش صحرایی انجام شد.
روش‌ها: موش‌های باردار ویستار از روز زایمان تا 20 روز پس از زایمان با رژیم غذایی طبیعی و آب تغذیه شدند. سپس فرزندان نر به یکی از سه گروه تقسیم شدند: رژیم غذایی کافه تریا(سوسیس، کیک، کوکی کشمشی، هویج، شکلات شیری سفید و شیر کاکائو) (CAF)، رژیم غذایی کافه تریا با سیمواستاتین (CAF-S) و گروه کنترل (CTRL). پس از اتمام درمان ها، عملکرد شناختی موش ها با استفاده از آزمون ماز آبی موریس مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته‌ها: گروه CAF نسبت به دو گروه دیگر کاهش یادگیری را نشان داد و برای یافتن سکوی پنهان در تمام روزهای آزمایش زمان بیشتری طول کشید (0.001 p). گروه CAF-S که سیمواستاتین را با دوز 50 میلی گرم بر کیلوگرم دریافت کردند، زمان قابل توجهی کوتاه تری برای یافتن پلت فرم پنهان در مقایسه با گروه CAF داشتند (0.05 p). در طول مرحله یادآوری حافظه پس از برداشتن پلت فرم، گروه CAF-S زمان کمتری را در ربع هدف در مقایسه با گروه‌های CTRL و CAF-S سپری کرد (0.05 p).
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می دهد که رژیم غذایی کافه تریا منجر به کاهش یادگیری و حافظه بلند مدت در موش ها می شود. این تأثیر احتمالاً به دلیل محتوای چربی بالا در رژیم غذایی کافه تریا است. با این حال، سیمواستاتین از این کاهش در موش هایی که از رژیم غذایی کافه تریا تغذیه می کردند جلوگیری کرد. این یافته‌ها نشان می‌دهند که مداخلاتی که مسیرهای متابولیک تحت تأثیر رژیم غذایی کافه تریا را هدف قرار می‌دهند، ممکن است مزایای درمانی بالقوه‌ای برای اختلالات شناختی داشته باشند.
متن کامل [PDF 402 kb]   (126 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم پایه پزشکی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.