دوره 7، شماره 3 - ( 8-1402 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 11-7 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.GOUMS.REC.1401.284

Download citation:
Send citation to:

Vosough S, Kaghazi A. Evaluation of maternal and neonatal outcomes of pregnant women with COVID-19 at Sayad Shirazi Hospital, Gorgan, in 2020-2022. jcbr 2023; 7 (3) :7-11
URL: http://jcbr.goums.ac.ir/article-1-410-fa.html
وثوق شهره، کاغذی آزاده. بررسی پیامد های مادری و نوزادی مادران باردار مبتلابه کووید 19 مراجعه کننده به بیمارستان صیاد شیرازی گرگان در سال های 1399-1401. Journal of Clinical and Basic Research. 1402; 7 (3) :7-11

URL: http://jcbr.goums.ac.ir/article-1-410-fa.html

1- واحد توسعه تحقیقات بالینی (CRDU)، گروه زنان و زایمان، بیمارستان صیاد شیرازی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران.
2- دستیار زنان و زایمان، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گروه زنان و زایمان، گرگان، ایران. ، Azadeh.kaghazi@gmail.com
چکیده:   (690 مشاهده)
معرفی:
کووید-۱۹ می‌تواند اثرات مختلفی بر زنان باردار داشته باشد، از علائم خفیف تا عوارض شدید و کسانی که شرایط پزشکی زمینه‌ای دارند در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های شدید و پیامدهای نامطلوب بارداری هستند. این مطالعه به منظور بررسی پیامدهای مادری و نوزادی مادران باردار مبتلا به کووید 19 مراجعه کننده به بیمارستان صیاد شیرازی گرگان در سال 1401-1399انجام شد.

مواد و روش ها:

این مطالعه به شکل مقطعی انجام شد و اطلاعات 160 زن باردار و زن تازه زایمان کرده مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا یا تشخیص قطعی ویروس کرونا در حین بستری و یا در حین بستری با نمونه گیری سرشماری ساده جمع آوری شد. گردآوری اطلاعات این پژوهش با استفاده از مدارک پزشکی و مصاحبه تلفنی انجام شده است. برای مقایسه متغیرهای طبقه بندی بین گروه ها از آزمون کای دو استفاده شد. داده های کیفی با استفاده از تحلیل آماری ANOVA با متغیرهای کمی مورد ارزیابی قرار گرفت. سطح معنی داری در این تحلیل ها کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.

نتایج:
در این مطالعه نشان داده شد که تفاوت دسترسی اقلیت ها به مراکز درمانی و خدمات بهداشتی توانسته است بر نتایج بارداری آنها تأثیر بگذارد (019=P. همچنین به نرخ بالای زایمان سزارین (1/58 درصد) اشاره شده است. شیوع بالای دیابت بارداری (19.3 درصد) و کم کاری تیروئید (21.2 درصد) و همچنین نیاز به تزریق انسولین بالا در طول مبارزه با کرونا (39.37 درصد) که مستقل از بیماران است. دیابت و دیابت بارداری قبلی دوباره نشان می دهد. آمار بالا

بحث و نتیجه گیری:

این مطالعه غلظت بالایی از افراد مبتلا به کم کاری تیروئید و بیمارانی که به دلیل افزایش قند خون پس از ابتلا به کووید-19 در دوران بارداری به انسولین نیاز دارند، نشان داده است. بر اساس این مطالعه، ابتلا به کرونا باعث افزایش سطح مشکلات مادر و جنین می‌شود و مادران مبتلا به کم‌کاری تیروئید به جز عوارض باقی‌مانده، باید به‌عنوان یک عامل خطر برای ابتلا به این بیماری و شرایط جدی‌تر و افزایش قند خون و نیاز به انسولین در نظر گرفته شوند. از این بیماری انتظار می رود.
متن کامل [PDF 711 kb]   (243 دریافت)
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: زنان و زایمان

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

بازنشر اطلاعات

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Journal of Clinical and Basic Research می باشد.