دوره 7، شماره 1 - ( 4-1402 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 31-30 | برگشت به فهرست نسخه ها

Download citation:
Send citation to:

kolangi F, MousaviKhorshidi A. Daucus carota L.: Can it be offered as an alternative treatment for improving semen quality. jcbr 2023; 7 (1) :30-31
URL: http://jcbr.goums.ac.ir/article-1-397-fa.html
کلنگی فاطمه، موسوی خورشیدی ابوالحسن. معرفی گیاه زردک به عنوان یک درمان جایگزین برای بهبود کیفیت مایع منی. Journal of Clinical and Basic Research. 1402; 7 (1) :30-31

URL: http://jcbr.goums.ac.ir/article-1-397-fa.html

1- مرکز تحقیقات مشاوره و سلامت باروری، گروه طب ایرانی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران.
2- واحد توسعه تحقیقات بالینی [CRDU]، بیمارستان صیاد شیرازی، گروه طب ایرانی، دانشکده پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران. ، mousavi.abolhasan@gmail.com
چکیده:   (822 مشاهده)
خلاصه:
در طب ایرانی از گیاهان دارویی مختلفی برای درمان اختلالات جنسی مردان استفاده می شود که یکی از آنها زردک (Daucus carota L. var. Carota) است. مزاج Daucus carota در منابع طب ایرانی، گرم و مرطوب و مزاج دانه آن گرم و خشک است. موثرترین قسمت اثر مربوط به دانه آن است. دانه Daucus carota در منابع طب ایرانی، دوقو نامیده می شود. دانه Daucus carota به خصوص نوع باغی آن عملکرد جنسی را بهبود می بخشد. مطالعات اخیر نشان داده است که ترکیبات پلی فنلی موجود در Daucus carota مانند فلاونوئیدها، هیدروکسی سینامیک اسید و آنتوسیانین در درمان ناباروری موثر هستند. ترکیبات موجود در این گیاه می تواند در درمان ناباروری مردان موثر باشد و می تواند به عنوان یک درمان جایگزین برای بهبود کیفیت مایع منی ارائه شود. بنابراین پیشنهاد می‌شود در مورد تأثیر هویج ایرانی یا دانه‌های آن بر ناباروری، عملکرد جنسی و شاخص‌های اسپرموگرافی مردان، مطالعات انسانی انجام شود.
واژه‌های کلیدی: طب ایرانی، زردک، کیفیت اسپرم
متن کامل [PDF 244 kb]   (390 دریافت)
نوع مقاله: نامه به سردبیر |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

بازنشر اطلاعات

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Journal of Clinical and Basic Research می باشد.